ساختار پارچه کتان کریستال با کتان ساده تفاوت چندانی ندارد. در ساخت و طراحی این نمونه از الیاف طبیعی کتان بهره برده اند. طبیعی بودن این متریال یک امتیاز مثبت تلقی می شود. به همین دلیل تناسب بیشتری با پوست فرد خواهد داشت. به عبارتی دیگر ضد حساسیت می باشد. زیرا کاملا طبیعی بوده و منشا شیمیایی ندارد. تفاوت این دو نوع متریال در ساختار آن ها می باشد. در واقع یک دانه هایی ریز به شکل کریستال روی آن به چشم می خورد. این دانه های کریستالی سبب ایجاد حالتی براق و درخشان روی پارچه مربوطه می شود. بنابراین داشتن حالت براق به شکل کریستال تفاوت اصلی این متریال با کتان ساده می باشد. این جنس پارچه در رنگ بندی های متنوع روشن و تیره تهیه دیده می شود. بی شک گزینه مناسبی برای طراحی و دوخت لباس مجلسی خواهد بود.
در ساختار پارچه کتان کریستالی از الیاف گیاهی کتان کمک گرفته شده است. این الیاف سبک هستند و معمولا وزن کمی دارند. بافت حاصل از این الیاف سبک، متریالی با وزن پایین خواهد ساخت. سبکی یک پارچه از نوع بهاره و تابستانه یک امتیاز محسوب می شود.
همان طور که گفته شد پارچه کتان کریستال از وزنی کم و سبک بهره مند است. در ضمن داشتن این ویژگی، الیاف طبیعی و گیاهی این نمونه قابلیت تنفس دارند. بدین معنی که هوا را به راحتی از خود عبور می دهند. عبور و مرور هوا از میان منافذ این پارچه سبب خنکی مطلوب آن خواهد شد. این متریال از قدرت جذب خوبی نیز برخوردار است. در تابستان و بهار گرمای هوا ممکن است غیر قابل تحمل شود. نوع پوشش فرد در تحمل دمای هوا نقش بسزایی دارد. در روز های گرم سال، کتان کریستالی با ایجاد پوششی خنک، همراهی مناسب برای فرد خواهد بود.
عدم آبرفت کتان کریستال
پارچه کتان کریستالی دچار آبرفت نخواهد شد. آبرفت، فرایندی ناخوشایند و نامطلوب است. در طی آن پارچه با جذب آب و بعد از خشک شدن دچار تغییر سایز می شود. این تغییر سایز در جهت کوچک شدن ابعاد لباس اتفاق می افتد. تصور کنید یک لباس هم سایز خود می خرید. بعد از یک بار شستن، برایتان تنگ و یا کوتاه می شود. در این نوع کتان خبری از فرایند آبرفت نیست. بنابراین با خیال راحت و بدون نگرانی آن را بشویید. لزومی ندارد سایزی متفاوت با سایز خود بخرید.
عدم چروک پارچه
پارچه های تابستانه معمولا دارای خصلت چروکیدگی هستند. این فرایند به سبب نرمی، نازکی و لختی آن ها صورت می گیرد. چروکیدگی یک پارچه نیاز به اتو کشیدن را در یک پارچه روشن می نماید. این متریال خاص دچار چروکیدگی، آن هم به میزان جزیی و کم می شود. بنابراین لزومی ندارد زیاد نگران باشید. اگر یک لباس را به طور مداوم بپوشید، امکان چروکی جزیی دارد. گاهی چروکیدگی به میزانی نیست که نیازمند اتو کشی باشد. معمولا در فرایند شست و شو میزان بیشتری چروک ظاهر می شود. معمولا بعد از مرحله شست و شو و خشک شدن لباس کتانی، نیاز به اتو کشیدن احساس می شود.
پارچه کتان را چگونه بشوییم
- قبل از شستشو لباس های کتان را از سایر لباس ها تفکیک کنید.
برای جلوگیری از آسیب دیدن بافت لباس پارچه این کار مفید خواهد بود. - لباس را لکه گیری کنید. لکه های روی کتان سرسخت تر هستند و برای از بین بردن این لکه ها از لکه بر استفاده کرد.
دقت کنید که لکه بر را تنها بر روی محلی که لکه وجود دارد استفاده کنید. - کتان های سفید را با سفید کننده بشویید تا تمیزتر شوند.
- اگر لباس کتان شما ظریف و حساس است توصیه ما استفاده از پودر های دستی است.
- استفاده از ماشین لباسشویی برای بسیاری از پارچه ها توصیه نمیشود؛
اما برای شستشوی پارچه کتان کاملا برعکس است و پیشنهاد میکنیم همیشه از ماشین لباسشویی برای شستشوی این لباس ها استفاده کنید.
لباس های کتان را نباید با آب داغ بشویید. دمای بالای آب به سرعت الیاف لباس را خراب میکند و لباس را جمع و کوچک میکند.
به خصوص در مورد کتان های تیره رنگ این مورد را حتما رعایت کنید تا شاهد بور شدن لباس نباشید. - میتوانید از نرم کننده های لباس برای این پارچه ها استفاده کنید.
همچنین شوینده های طبیعی باعث میشوند لباس عمر بیشتری داشته باشد. لباس های کتان را چگونه اتو کنیم
همانطور که گفتیم حرارت و دمای بالا به لباس های کتان آسیب میرساند.
بنابراین اتو کردن آنها زیاد کار منطقی نیست.
اگر عجله دارید و قصد دارید از اتو استفاده کنید حتما آن را بر روی درجه کم تنظیم کنید،
و از یک پارچه تمیز بر روی لباس استفاده کنید تا از صدمه دیدن لباس جلوگیری کنید.
دیدگاه خود را بنویسید